jueves, 7 de octubre de 2010

Text escrit a Ribera Baixa.info

Si tot va com s'està gestant,  el cap de setmana i altres dies de la setmana vinent van a ser meteorològicament inestables i que requeriran de l'atenció de tots, per les possibles causes-conseqüències.

L'experiència ens diu que cal ser prudents i per això de moment ho serem. La evolució dels models hui, ja que anit l'última eixida dels models, sobretot de l'americà, desinflava molt la situació, es que dona un nou canvi de nou confirmant l'entrada de la DANA (antigament conegut com Gota Freda) per l'estret i eixe es un dels factors, entre d'altres, que pot afavorir precipitacions més intenses a les nostres terres. Com veieu en poques hores canvia la predicció i no voldriem xafar-nos els dits, aquells que de forma aficionada pretenem interpretar models i mapes i lliurant-nos de no exagerar en una presumible situació crítica, que pot variar molt en unes hores.

Aquest cap de setmana i fins que millore la inestabilització del temps, s’intetará seguir la situació del temps i aquesta informació seria penjada a la web: http://www.meteosansofi.com/ i el seu blog http://meteosansofi.blogspot.com/. També informariem a RiberaBaixa.info de les novetats.

A alguns fòrums i webs especialitzades que seguim són molt optimistes (respecte a la pluja), però en funció del moviment dels centres de pressió i d'altres aspectes, tindrem una situació o una altra. Durant les pròximes hores es forma una baixa (B) front a les costes de Múrcia-Alacant  que afavoreix el gir de vents cap a llevant, això afavorirà la formació i entrada dels núvols, un augment de la inestabilitat i precipitacions no massa importants, com tenim hui. Atenció amb l'aire fred de les capes mitjanes i altes de la troposfera, que va constituint-se com un aperitiu del que vindria el dissabte-diumenge i els dies pròxims. A hores d’ara sembla dimarts-dimecres els dies amb més precipitacions, però tots seran dies complicats de preveure. De fet, a hores d’ara comença a gestar-se sobre l’oceà Atlàntic una ciclogènesi amb fort gradient de pressió i que està evolucionant de forma lenta, segons els moviment que a hores d’ara sembla baixaria per l’estret; en funció del moviment donarà més o menys precipitacions intenses.

Esperarem les previsions dels organismes oficials i com no de la postura de la Generalitat i Protecció Civil, si escau la situació. Així i tot de moment per Sant Sofí anem a previndre, netejant desaigües, baixants, etc.

César Alapont

No hay comentarios:

Publicar un comentario