domingo, 30 de enero de 2011

Paratge Natural Municipal "Muntanya de Llaurí"

Tret de http://www.riberabaixa.info/index.php/inici/1331-medi-ambient-declara-la-muntanya-de-llauri-paratge-natural-municipal.

La Conselleria de Medi Ambient ampliarà la xarxa d'espais protegits l'any 2011 amb la declaració de 10 nous paratges naturals municipals, que suposen 2.470 hectàrees protegides. La muntanya de Llaurí (235 hectàrees) ja ha estat protegida el passat el divendres 28 de gener pel Ple del Consell, a instàncies de l'Ajuntament.
Amb l'aprovació d'aquests nous espais per part de la Conselleria de Medi Ambient, la Comunitat passarà a comptar amb un total de 70 paratges naturals municipals i prop de 30.000 hectàrees protegides sota aquesta figura jurídica recollida en la Llei d'Espais Naturals Protegits de la Comunitat valenciana.
Els paratges naturals municipals són àrees de gran valor ambiental, cultural i paisatgístic, protegits en virtut de la legislació valencians en matèria d'espais protegits. Es tracta d'espais, a més, sobre els quals mantenen competències diferents administracions, ja que la declaració correspon a la Generalitat mentre que la gestió va a càrrec dels municipis.
De la declaració protectora prevista per al 2011, 6 corresponen a la província de València (1502 hectàrees), tres a la província d'Alacant (935 hectàrees), i un a la de Castelló (32 hectàrees). Aquestos són, a més de Llaurí "La Manguilla", a Pobla de Vallbona (11 hectàrees), "Naixement del riu Tuéjar ", a Tuéjar (613 hectàrees)," Cinc Germans ", a Canals (65 hectàrees)," Barrancs Carrasca-Gatillo", a Enguera (376 hectàrees) i "El Molón ", a Camporrobles (203 hectàrees). Altres paratges previstos per a protegir durant l'any 2011 són "Sant Pasqual-Torretes", a Ibi (70 hectàrees), "Los Algesares", a Asp (482 hectàrees), "Serra de les Àguiles-Sant Pasqual", en Montforte del Cid (384 hectàrees) i el "Castell d'Arenós" a Puebla de Arenoso (32 hectàrees).
Un nuevo empuje
El pasado 28 de enero de 2011 tuvo lugar la declaración de paraje natural municipal "Montaña de Llaurí", una protección medioambiental promovida por el Ayuntamiento de Llaurí que ha sido finalmente aprobada por la Consellería de Medio Ambiente. A falta de la publicación definitiva en el DOGV, para saber la delimitación del área protegida, hay que destacar que se han protegido 235 hectáreas, lo que supone el 14% del municipio. Este municipio suma a esta extensión territorial la que ya formaba parte de la figura de protección del Paraje Natural de la Albufera y por otra parte, también forma parte del LIC Sierra de Corbera. 
La declaración de esta figura de protección es un nuevo empuje para potenciar el espacio natural del municipio, como la recuperación de la red de senderos, la señalización, los puntos de interés, entre muchos otros factores, que suponían hasta lafecha una dejadez total por parte de la mayoría de los Ayuntamientos democráticos en Llaurí, por no echar más atrás. Esta medida debe posibilitar la potenciación de las posibilidades turísticas del entorno y hacerlo compatible con las actividades humanas que allí se desarrollan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario